SHIATSU DJELOVANJE U TRETMANU

U kojim stanjima pomaže shiatsu tretman?

Kakve promjene se događaju za vrijeme i nakon tretmana?

Shiatsu tretmani naizgled djeluju veoma jednostavno te ih se najčešće povezuje sa masažama, međutim u stvarnosti je to sasvim nešto drugo. Shiatsu je tehnika koja sa svojim alatima čovjeka približava njemu samome. Što to točno znači? To znači da svatko tko je na nekom od 5 područja zastao ili zapeo u svome životu, sa shiatsu tretmanom se ponovno vrača u stanje balansa. Svatko je podržan individualnim pristupom kako bi fizički, psihički, emotivno, energetski ili duhovno, kako se kaže na nivou duha, uma i tijela ponovno bio dobro sam sa sobom.

Shiatsu zajedno sa terapijama istočnjačke medicine bez obzira na dugi vijek primjene, do dana današnjeg se održao kao jedna od nevjerojatno djelotvornih terapija i pristupa pojedincu. Terapeut koji je usavršio i ovladao tehnikom shiatsua na jednostavan način može pristupiti svakoj osobi individualno bez obzira o kakvoj je problematici ili stanju riječ.

Gledano iz perspektive shiatsu praktičara, kada klijent dođe na tretman, fokus se ne stavlja samo na situaciju u kojoj se osoba nalazi ili bolest koja ju opterećuje. Osoba se u potpunosti sagledava sa svim gestama koje čini u trenucima dok govori o situaciji u kojoj se nalazi. U toku shiatsu razgovora koji se provodi prije samog tretmana, prati se boja i ton glasa, boja kože i postura tijela. To su sve divni alati sa kojima se uistinu dolazi do ključnog rješenja za problematiku zbog koje je osoba potražila pomoć.

Kada govorimo o stanjima i bolestima koji se u shiatsuu mogu riješiti i rješavaju se, mogli bismo nabrajati danima. Ne postoji bolesno stanje koje se u shiatsuu ili istočnjačkoj medicini izbjegava. Naravno da sve ovisi i o spremnosti terapeuta koji sa vama radi. Kada se djeluje i surađuje ne samo sa klijentom nego sa njegovom okolinom i timovima kolega iz konvencionalne medicine, rezultati su brzo vidljivi. Znanja konvencionalne medicine koja promatra posljedične faktore su dragocjena kao i znanja holističke medicine koja proučava uzročne faktore od kojih je nastala bolest. Spajajući oba znanja i iskustva puno se prije i na vrijeme preveniraju bolesti. Na ovakav se način vani u svijetu djeluje na svakoga tko si uistinu želi pomoći i tko je odlučio živjeti dalje.

Slike koje sam Vam stavila za primjer pokazuju položaj tijela prije i nakon tretmana. Obratite pažnju na nabore na majci sa desne strane koji se nalaze na prvoj slici i smanjene nabore na drugoj slici. Vidljiv je i položaj tijela koji je u zdjelici zarotiran prema desnoj strani, lijeva lopatica je na prvoj slici izbočenija, dok su na drugoj slici zdjelica i lopatice stavljene u stanje balansa.

Najbolji primjeri na kojima se vidi kako shiatsu tretman djeluje je kada osobe dođu sa problemima kao što je rotacija u posturi tijela. Osim olakšanja koje osoba osjeća nakon tretmana i kada počne hodati, vidljivi su znakovi i na licu. Lice poprima poseban sjaj, mladolikost i svježinu, a po očima se jasno vidi odmorenost, snaga i volja za životom. Svakim se tretmanom otvaraju nove mogućnosti koje vas guraju dalje kroz život.

 

 

Share This